Natte muren

Feit: uw huis mag geen natte muren hebben. Natuurlijk hebben we allemaal condens gezien in onze badkamer na een lange, warme douche, maar die druppeltjes zouden moeten drogen tegen de tijd dat je klaar bent met het gebruik van de föhn. Er mogen geen sporen of schimmels achterblijven.
Als de muren van uw huis constant nat, vochtig of glad zijn, heeft u mogelijk een vochtprobleem. Hier zijn een paar veelvoorkomende tekenen dat u te veel vocht in huis heeft:

  • Afbladderende verf of behang
  • Watervlekken of vlekken
  • Muren die vochtig aanvoelen
  • Zichtbare mal
  • Een muffe, muffe geur

Wat veroorzaakt natte muren?

De wetenschap is vrij simpel. Er komt geen vocht uit je huis of er komt vocht binnen. Condensatie, lekken en onvoldoende afvoer zijn de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in huizen.

Condensatie

Condensatie
Condensatie treedt op wanneer hete, vochtige lucht koude, droge lucht raakt. Deze ontmoeting zorgt ervoor dat er waterdruppels ontstaan ​​op de koude oppervlakken (zoals je muren). Dit soort vocht vind je op de wanden van de badkamer na een super hete douche. Condensatie komt vaker voor in badkamers en keukens, waar stoom wordt geproduceerd door baden of koken.

Huizen hebben in de koudere maanden veel last van condensatie. Heb je je ooit afgevraagd waarom je muren in de winter nat zijn? Een groot temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de binnenlucht bevordert condensatie op onder meer muren en ramen. Deze overmatige condensatie kan natte muren veroorzaken, wat schimmelgroei en gipsplaatvlekken bevordert.

Het goede nieuws? Er zijn relatief eenvoudige oplossingen voor condensatieproblemen.

Uitlaat systemen. Een uitstekende optie voor vochtige ruimtes zoals keukens en baden.

Luchtontvochtigers. Een doe-het-zelfoplossing voor natte muren. Een luchtontvochtiger verzamelt overtollig vocht in kamers zonder uitlaatsystemen.

Ventilatie verbeteringen. Adequate dakventilatie regelt het vochtgehalte in uw huis, waardoor u een voortijdige dakvervanging bespaart.

Lekken

Lekken
De meest voor de hand liggende oorzaak van lekkage zijn sanitairproblemen. Bijna elke huiseigenaar heeft te maken gehad met een lekkende badkuip of gootsteen. Ook veelvoorkomende problemen met apparaten die met water zwaaien – wasmachines en vaatwassers zijn vaak de boosdoener.
Wat laat nog meer water binnen je muren? Water kan binnendringen in dakdoorvoeren zoals dakramen, ventilatieopeningen en schoorstenen, waardoor natte muren ontstaan. Gebarsten metselwerk en niet knipperen rond ramen en deuren zijn andere mogelijke probleemgebieden.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *