Recordverkoop in occasions

Dit jaar hebben we hebben we weer een recordscore gehaald in de verkoop van occasions op de Nederlandse markt. Het komt doordat de recente opleving van de economie de nodige prikkels heeft gegeven voor een lang verwachte stijgende lijn in resultaten.

We zijn hiermee uiteraard zeer blij mee doordat er weer veel doorstroming van tweedehands auto’s plaatsvind die een verversing van het aanwezige aanbod bewerkstelligd. Daarmee willen we me aangeven dat deze huidige toestand het geld zeker laat rollen. De stroom binnen de pool van occasions geeft aan dat deze zowel een binnenlandse uitwisseling als gevolg heeft alswel dat door zowel de import- als exporthandel een vernieuwing van het aanbod wordt veroorzaakt.

Het zijn vooral de populaire compacte auto’s waar de laatste periode veel handel in wordt gemaakt. Daarmee vindt er een verplaatsing gaande die tot gevolg heeft geleid dat auto’s met meer jaren goed konden worden verkocht in het buitenland. Hier is veel vraag naar grote en sterkere auto’s in vergelijking met de huidige vraag op de Nederlandse automarkt. Aan de andere kant zijn er een importen nodig om de vraag aan kleine auto’s bij te houden zodat deze gretig kunnen worden doorverkocht aan de consument die de huidige trend van het nieuwe zuinigere autorijden helemaal heeft omarmt.

De laatste mode neemt geen afstand van de wens in luxere auto’s deel willen te nemen aan het verkeer. De laatste modellen zijn voorzien van alle gemakken die worden gesteld aan de moderne eisen waar we graag mee gezien willen worden